Projecten

Onze school heeft heel wat langdurige projecten lopen. Deze projecten ontstaan meestal op de school en worden door de leerkrachten en therapeuten ‘gedragen’. Voor deze projecten proberen we zoveel mogelijk samen te werken met externe organisaties.
Onder de foto’s kan je een overzicht van enkele van deze langdurige projecten vinden.

 • Wij worden een KIVA-school!
  Wij worden een KIVA-school!
  Wij willen dat elke leerling zich goed voelt op onze school. Daarom starten we schooljaar met een KiVa-traject, waarbij we willen werken aan een positief klasklimaat. Wij willen op die manier pesten zoveel mogelijk voorkomen en aanpakken waar nodig. Klik op deze foto voor meer info
 • Gezondheid
  Gezondheid
  Gezondheid en gezonde voeding vinden wij op school heel belangrijk. Daarom organiseren we regelmatig een gezond ontbijt en kunnen de kinderen elke woensdag een stuk fruit eten met het tutti-frutti-project.
 • Hippotherapie
  Hippotherapie
  Elke woensdag gaat een groepje kinderen met hun leerkracht en de kinesist naar de manege om te gaan paardrijden. De kinderen genieten hier enorm van!
 • Schoolkoor de Woudklankjes
  Schoolkoor de Woudklankjes
  In 2012 werd ons schoolkoor, de woudklankjes, opgericht. In ons koor zitten kinderen uit elke afdeling van de lagere school. Ze treden op op evenementen, het schoolfeest en hebben elk jaar een vast plekje op de kerstmarkt in Leuven.
 • Fietsproject
  Fietsproject
  Voor heel wat kinderen is het moeilijk om te leren fietsen. Toch is fietsen heel belangrijk voor de zelfstandigheid van onze leerlingen. Daarom wil de school hierbij helpen. De kinesisten leren kinderen stap voor stap fietsen. Na enkele verkeerslessen doen we ook schooluitstappen per fiets. De school heeft hiervoor fietsen in alle maten. Ook een driewieler, een tandem en loopfietsen kunnen gebruikt worden om kinderen te leren fietsen.