Type 9

Onze school biedt al sinds 2001 een gespecialiseerde autiwerking aan. We hebben dan ook heel wat expertise opgebouwd en de werking jaar na jaar uitgebreid. Onze autiwerking bestaat uit klassen van maximaal 8 kinderen. Deze klassen worden ingedeeld volgens de capaciteiten van het kind.

Doelgroep

Kinderen van 6 jaar tot 13 jaar met de mogelijkheid om te verlengen tot 15 jaar (lager onderwijs). Jongens en meisjes met een stoornis binnen het autismespectrum en een normale tot randnormale begaafdheid. Deze kinderen hebben extra hulp nodig voor sociale vaardigheden, taal en/of rekenen.

 • Persoonlijk traject
  Persoonlijk traject
  Elk kind volgt een persoonlijk leertraject. De taal- en rekenlessen worden aangeboden op het niveau van elk individuele kind.
 • Niveaugroepjes
  Niveaugroepjes
  Bepaalde lessen worden in kleine niveaugroepjes gegeven.
 • Sporten
  Sporten
  Twee uur per week krijgen de kinderen les van onze LO-leerkrachten. Ze oefenen op evenwicht, vaardigheden, kracht en uithouding.
 • Werkhoeken
  Werkhoeken
  Heel wat lessen worden klassikaal gegeven. De kinderen oefenen ook individueel in zogenaamde 'werkhoeken'. Dit hangt af van het karakter van het kind.
 • Communicatievaardigheden
  Communicatievaardigheden
  Naast de reguliere taallessen focussen we op communicatieve vaardigheden. We pakken dit functioneel aan zodat de kinderen deze vaardigheden ook in het dagelijkse leven kunnen gebruiken.
 • Op uitstap
  Op uitstap
  We werken vaak projectmatig. Zo gaan we ook buiten de school om informatie in te winnen. Deze manier van werken motiveert onze kinderen enorm.
 • Alternatieve werkvormen
  Alternatieve werkvormen
  Voor elk kind wordt gezocht naar de werkvorm die het beste bij hem/haar past.

Contacteren

Neem contact op met de school voor meer informatie of om een bezoek te plannen.